Bestiecation i Köpenhamn

Förra helgen var jag och bestie-Jennie och Lena (hennes syster) i Köpenhamn. Jennie fyllde år på onsdagen, så vi tog ledigt onsdag-fredag och möttes upp i Köpenhamn där vi hyrde Airbnb-lägenhet på Nørrebro. Hur långhelgen såg ut genom mobilkameran ser vi här:

IMG_0536
Vi hyrde alltså en Airbnb-lägenhet och vår värd Christina bjussade på öl och chips när vi kom fram. Tycker det är så himla bra att få tips på saker att göra av någon som faktiskt bor i staden. Lägenheten var för övrigt sjukt fin – knarriga trägolv, gamla detaljer och så fin boho-romantisk inredning. Vill flytta in bums.

IMG_0549När vi hade lämnat våra saker i lägenheten och firat in minisemestern på balkongen tog vi metron till Nyhavn och Charlottenborg  för ett musik-/konstevent inför Roskildefestivalen där Jennie skulle möta upp en kollega. Tyvärr lyckades vi inte träffa personen. Men fint med lite musik ute i Köpenhamnskvällen.

IMG_0557På morgnarna såg det ut ungefär såhär: danskt rågbröd, hummus, tomater och snabbkaffe sedan med efterföljande iordningfixande som vi lät ta tid pga mysigt. Dog lite över planschen ovanför bordet. Svart, vitt, neonrosa och koppar ❤

IMG_0616
Såhär fin i håret blev jag nästan varje dag eftersom det visade sig att Lena är ett styligäss!

IMG_0567Eftersom det var krisithimmelfärds på torsdagen bestämde vi oss för att ta det lugnt och hänga på lugna platser. Vi började med Botaniske have och Palmehuset. Jennie smälte superfint in med sin blus med exotiska blommor på ❤

IMG_0573
Ungefär så här nöjda var vi över besöket under palmerna, minus att sminket höll på att flyta bort i femtioprocentig luftfuktighet.

IMG_0579
❤ Efter besöket blev det bubbel på Torevehallerna och sedan lunch. Fortsatte turen till SMK (Statens museum for kunst) för museishopspaning.

IMG_0612
På fredagen vankades det shopping. Kändes som att hela Köpenhamn låg för ens fötter.

FullSizeRender
Mitt i shoppingen var det dags för lunch. Vi beställde ett gäng ”sides” på ett trevligt ställe.

IMG_0625
De här var mitt fina lunchsällskap.

IMG_0675
Egentligen skulle vi ha tagit en tur till Den sorte diamant för kaffe, men vi hade inte riktigt ork. Så vi åkte tillbaka till lägenheten. Mitt rum badade i solsken och därför passade jag på att vila mig och mina trötta fötter.

IMG_0674Lunchen blev rätt sen, så vi struntade i middag ute. På kvällen hängde vi ”hemma”. Jag trädde ihop varsin nyckelknippa av nyfunna träpärlor. Vi pratade om ditten och datten och la oss tidigt eftersom att vi skulle ta tåget mot Helsingborg redan vid sju dagen efter för Antikturen (mer om det senare). Så nöjd med helgen!

Annonser

5 reaktioner på ”Bestiecation i Köpenhamn

  1. Vad kul att få höra mer om bestiecationen efter att ha följt den i realtid på insta! Ni ser ut att ha haft det super 🙂 Och så kul med Airbnb! Har aldrig provat och är nyfiken på den samtidigt som jag är lite nervös över hela grejen. Du får berätta mer om det när vi ses!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s