Fem element en onsdag

elementenEn nyfunnen inredningsintresserad vän hörde av sig och undrade om jag ville följa med på föredrag om feng shui. Annonsen i tidningen var rätt kryptisk; onsdag, 18.00, feng shui. Men jag tyckte det lät som en bra idé.

Mötte upp Jennie B, köpte te i bibblans kafeteria och gick till hörsalen. Bara pensionärer, inget fel med det, men vi viskade mellan oss ”undrar varför?”. Det visade sig att vi hade hamnat på en hemslöjdsförenings årsmöte(!). Men vi lyssnade, fick en del intressanta tips om de fem elementen – tror verkligen att inredningen kan påverka ens inre på något vis, göra oss mer harmoniska. Men jag tror inte på att en särskild inredning på en specifik plats ger oss framgång och bra ekonomi.
En liten bitsk tant satt två stolar bort från mig (en satt bakom och snarkade) och väste ”Guuuu’ vilket håååkus påååkus.. det är ju ett UNDERVERK att jag ens har överlevt i mitt hem!”. Kunde inte låta bli att le åt den ilskna, spontana känslan men tycker samtidigt att det är onödigt att dissa något som övrig publik kanske är intresserad av.

Funderade lite över min inredning när jag kom hem. Mitt stora överkast, randigt – inte så harmoniskt. På grund av vattenelement, förstår jag nu. Fick en del andra bra tips, även om föreläsningen kanske inte var den mest inspirerande då föreläsaren inte verkade vara så superinspirerad själv. Men i stort sett en bra kväll. Fint med lite sådana inslag mitt i veckan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s