Bestie-weekend på Bäst(is)kusten

I fredags satte jag mig på bussen till Göteborg. Jennie hade åkt från Stockholm för att jobba. Men vi tänkte att det var läge för en bestie-weekend.
När jag kom fram tog jag spårvagnen till hotellet, där Jennie jobbade med det sista. Eftersom vi var hungriga gjorde vi oss i ordning för att promenera ner till ett fusionställe med mexikanskt/koreanskt.

gbg2Kolla adress i kalla Göteborgskvällen.

gbg3Restaurangen var överbokad. Men vi lyckades sätta upp oss på ett bord 45 minuter senare. En ingefära-, calvados- och myntadrink på boulebaren på andra sidan väggen under tiden tyckte vi var en bra idé. Pratade och catchade up med allt som vi missat sedan vi träffades förra gånge i somras(!).

gbg4När vi gick tillbaka för att äta hade surpellen lovat bort vårt bord, låtsades inte om att vi hade varit där. Vände lite surt på klacken och tog oss till en av långgatorna till Brewers Beer Bar. Där åt vi pizza. Jag Makin’ bacon, med rostad blomkol, mandel, bacon, parmiggiano regiano, tomatsås och citron-/hasselnötsdressing. Så gott. Gatan utanför kändes som London, New York – vilken stor storstad som helst. Gick tillbaka till hotellet, vädrade ut den dåliga luften och somnade som stockar.

gbg5Nästa dag gjord vi oss i ordning, åt frukost och la upp dagens planer mest bestående av shopping, inredningsbutiker, fika med Veronica.

gbg8.jpgMarimekko-shopping<3

gbg9När det var dags för lunch på Happy M Kitchen tänkte vi att bubbellunch var en utmärkt idé. Jag åt fickburgare med sötpotatisfrites, coleslaw och vegansk majonäs.

gbg10Efteråt mötte vi upp Veronica som tog oss med till Antikhallarna för kaffe. Fint återseende och trevlig miljö. När vi skulle tillbaka till hotellet hade det börja snöa och blåsa småspik.

gbg11När vi hade slängt upp fötterna en stund och vilat lite ringde vi runt till olika indiska restauranger. Vi hittade en på Första långgatan. Testade kamera/tittade upp mot fina lägenheter i väntan på spårvagnen.
Åt så himla god paneer-gryta. Därefter fick en liten del av filmfestivalen som ägde rum i stan. Jennies kontorskollegor, ett dokumentärteam, hade premiär av Fonko Filmo. Så inspirerande, om musikrörelsen i Afrika och viljan till förändring genom musik.

gbg12På söndagen, efter frukost, tog vi en promenad i Haga. Där hängde täcken på vädring. Så vårigt<3 Tog en liten kaffepaus innan det var dags att ta sig till en stationen. Tack för fin helg, bestie!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s