Oktoberlistan

Som en hel annan drös bloggare, som Husligheter och Tant Johanna kan jag inte låta bli att göra de här måndaslistorna. Av den enkla anledningen att jag älskar listor. Så, here goes.

Bok

Mitt evighetsprojekt är som bekant Steglitsan. Jag har knappt tvåhundra sidor kvar, och den är obeskrivligt spännande, men jag längtar ändå tills den är slut. Då ska jag ge mig på Hemmingways En fest för livet som jag hittade en fin utgåva av på loppis. Bilden ovan får illustrera bokens handling – Paris, tjugotal och Hemmingway möter personer som F.Scott Fitzgerald, Gertrude Stein och Ezra Pound. Känner att jag måste läsa den NU.

Tekopp

tekopp

Eftersom jag är fullkomligen frälst i blåvitt, och Mon Amie-blommorna är en fin klassiker känner jag att just den här koppen skulle göra min porslinssamling komplett.

Lampa

lampan
Den här skönheten från italienska Flos skulle gärna få flytta in hos mig. Både bordsvarianten, pendylen och golvlampan är helt fantastisk. Svårt val, om det en dag skulle bli aktuellt.

Citat

citatet

Mat

Jag har ingen tjusig matbild. Men nuförtiden är jag mest sugen på citrus i alla former. Juliga klementiner, söt röd grapefrukt och vintergoda apelsiner. Och sallader.

Frisyr

Drömmer om ett friskt, fräscht hår. Långt, otvunget och vilt.

Resmål

paris

för att jag aldrig har varit där.

Skor

Om jag ändå kunde gå i klackar, så mina vintageklackar från Nordiska Kompaniet. I vinter är det jag som övar.

Bildkällor genom klick på bilder.

En reaktion på ”Oktoberlistan

Lämna en kommentar